Що подивитися в Шешорах?

Срібний курорт Гуцульщини — село Шешори

Багате гуцульське село в Косівському районі. Шешори — знаменитий на всю Україну і за її межами курорт, в якому від чистого гірського повітря з ароматом справжніх польових трав паморочиться в голові.

Що подивитись в Шешорах:

Озеро Лебедин.

Урочище Петричіла.

Водоспади Великий та Малий Гук.

Сріблясті водоспади

Алея з американської сосни часів Австро-Угорщини.

Хребет Брусний.

Один із найстаріших гуцульських храмів — Горішня церква.

 Пропонуємо звернути Вашу увагу на село Шешори, відпочинок в якому чудово відновить сили в будь-яку пору року та погоду. Це гірське село знаходиться понад стрімкою гірською річкою, в оточенні прадавніх лісів. Воно протяглося на одинадцять кілометрів вздовж річки Пістиньки, що тече прямо через село, ділячи його навпіл. Село Шешори розташовується на висоті 600 метрів над рівнем моря в Косівському районі Івано-Франківської області. Зручне розташування робить його максимально доступним для туристів, а мальовнича природа в Шешорах забезпечить яскраві враження та чудові фото. Доїхати сюди можна без проблем, озброївшись інтернет-картами, адже від відомих місцевих туристичних «дороговказів» всього нічого: від села Косів ‒ 12 км, а від Коломиї – 30 км.

З 2003 р. якийсь час в Шешорах проводили щорічний міжнародний фестиваль етнічної музики та лендарту. В ньому брали участь представники багатьох країн: України, Польщі, Молдови, Росії, Болгарії, Словаччини, Чехії, Франції тощо. Місцем проведення фестивалю став місцевий стадіон біля річки Пістиньки.

До речі, відома багатьом пісня «Гуцулка Ксеня» була написана саме в селі Шешори. Створена вона була в 1932 р. сільським вчителем Романом Савицьким.

Також в селі Шешори проживає відома майстриня Ганна Василащук, яка займається виготовленням оригінальних тканих рушників. За свої заслуги вона стала лауреатом Державної премії ім. Т. Шевченка. Також, в селі проживає відома українська поетеса, автор великої кількості книжок ‒ Олександра Василащук.

Відпочинок в Шешорах ‒ це чудова можливість поєднати релакс та пізнання регіону, адже в селі збереглися деякі види старовинних ремесл. Від покоління до покоління передаються жителями села таємниці ткацтва, різьбярства, ліжникарства (виготовлення ліжників) та музичного мистецтва.

Ну і звісно, останнє в списку (але не по значенню) що цікавого подивитись в Шешорах ‒ це природа. Мальовничі краєвиди Карпат радують око та надовго залишаються в пам’яті, однак для цього слід завчасно перевірити на «Синоптіку» погоду в Шешорах.

You may also like

Leave a Reply